Historien bag

Der var engang...

Ideen om et koncept, som skal få flere til at cykle mere, opstod i 2011 i et samarbejde mellem forhenværende Trafikplanlægger ved Fredericia Kommune Troels Andersen og Direktør i IT-virksomheden Kofoed & Co Christian Meisner Kofoed.

 

Sund konkurrence året rundt 

I forbindelse med projekt Fredericia Cykelby var der i Fredericia et ønske om at få flere af de fredericianske borgere til at cykle og til at cykle mere. Konceptet skulle bygge på sund konkurrence, hele året rundt, og indebære et minimum af arbejde for de deltagende cyklister.

 

CykelScore siden 2011

Ud fra disse kriterier, og ved hjælp af den nyeste teknologi, blev CykelScore til og startede således op i Fredericia Kommune i sensommeren 2011.

 

CykelScore i dag

Konceptet kører fortsat i Fredericia, som i dag har 5 virtuelle og 23 fysiske checkpoints ved deltagende skoler, børnehaver og arbejdspladser samt et ved byens idrætscenter.

De seneste 4 checkpoints er etableret for at inddrage de fredericianske børnehaver. Du kan læse om børnehaveprojektet her.

 

Sydbyskolen i Næstved har kørt med i CykelScore, siden de i juni 2013 fik opsat 2 checkpoints, og Nordstjerneskolen i Frederikshavn har cyklet med i CykelScore siden august 2013 og har i alt 6 fysiske checkpoints - 4 ved skolen og 2 langs den sikre skolevej. 

 

Sydbyskolen og CykelScore i TV2 Øst
TV2 Øst har besøgt Sydbyskolen i Næstved for at se nærmere på, hvordan de på én gang har fået flere børn til at cykle i skole og samtidig cykle den mest sikre vej. Se indslaget her.

 

CykelScore i 2013

Den postive vækst, som CykelScore har oplevet i særdeleshed i løbet af 2013, kan du læse mere om her. Forventningerne til 2014 er derfor høje - du kan her læse om, hvad vi har i støbeskeen for dette år.

©2013 CykelScore
...