Det sørme, det sandt, december!

Som altid afholder CykelScore en julekonkurrence; i år var det en julekalender med 20 pakker: én til hver deltagende skole i Odense.

 

Den cyklende julenisse
I løbet af december har mange af de deltagende skoler i Odense haft besøg af CykelScore julenissen, som medbragte navnet på vinderen af en kalendergave. Alle deltagere fra Odenses skoler var automatisk med i lodtrækningen, der udtrak en vinder på hver af de 20 skoler. 

På skolen opsøgte CykelScore julenissen den glade vinder, som fik lov til at trække en gevinst fra julenissens sæk. Sækken indeholdt 20 forskellige gavekort til en værdi af 50 kroner, 100 kroner, 250 kroner eller 500 kroner.  

Vindere af CykelScores julekonkurrence

 • Vinder på Dalumskolen - Amalie Wengel fra 9.A. 
 • Vinder på Ejerslykkeskolen - Mohamad Hussein fra 3.A.
 • Vinder på Hjalleseskolen - Ida Skøtt fra 0.A.
 • Vinder på Holluf Pile Skole - Isabella Gotfred-Iversen fra 1.C.
 • Vinder på Hunderupskolen - Naiya Bak Søndergaard fra 4.A.
 • Vinder på Højby Skole - Isabella Gjervig Borgersen Storm fra 7.B.
 • Vinder på Højmeskolen - Jacob Thue Pejstrup Honoré fra 7.L.
 • Vinder på Kroggårdsskolen - Lucas Rasmussen fra 6.A.
 • Vinder på Munkebjergskolen - Hjalte Stougaard fra 3.C.
 • Vinder på Næsby Skole - Katrine Lykkegaard-Madsen fra 0.A.
 • Vinder på Provstegårdskolen - Mads Holst fra 5.C.
 • Viinder på Paarup Skole - Magnus Sandholt Greve fra 4.C.
 • Vinder på Rosengårdskolen - Molly Esmark Kallesø fra 1.A.
 • Vinder på Sanderumskolen - Bertil Vestergaard-Platz fra 5.A.
 • Vinder på Skt. Klemensskolen - Kamilla Janus Jeppesen fra 3.B.
 • Vinder på Spurvelundskolen - Frederikke Marslund fra 2.B.
 • Vinder på Tarup Skole - Alberte Guldager Larsen fra 4.C.
 • Vinder på Tingløkkeskolen - Mattis Lykke Andersen fra 2.B.
 • Vinder på Tingkærskolen, afd. Fraugde - Olivia Hansen fra 0.B.
 • Vinder på Åløkkeskolen - Carl Christian Berg fra 5.A.
   

Tillykke! Og glædelig jul fra CykelScore.


 Spurtkonkurrencer i CykelScore

CykelScores spurtkonkurrencer er en korte, tidsafgrænsede ”spurter”, som afholdes på en deltagende skole, kommune eller overordnet for alle deltagere i CykelScore universet. De første spurter i 2017 er allerede blev afholdt på de tre deltagende skoler i Aalborg samt på Kobberbakkeskolen i Næstved og nu er turen så kommet til de 20 deltagende skoler i den fynske hovedstad…

Aalborg & Næstved spurtede
På Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby, i Næstved samt på Filstedvejens Skole, Sct. Mariæ og Seminarieskolen i Aalborg, blev der afholdt en spurtkonkurrence i starten af februar.

Spurten blev afholdt i uge 6, hvor den klasse der cyklede flest point ind, løb med et klassesæt af vamsede CykelScore håndklæder og handy små cykelpumper. I Aalborg blev det 1. fra Sct. Mariæ Skole som løb med gevinsten, mens det i Næstved blev 4.Q. og 4.S. fra Kobberbakkeskolens afdeling Sydby.

Odense har sat i gang
I Odense blev de 20 deltagende skoler delt ind i to spurter, (som blev afholdt i marts) hvoraf den første blev afholdt først i marts og den anden netop er sat i gang.  I Odense konkurrerede klasserne på de individuelle skoler mod hinanden og dystede således om et klassesæt af præmier på hver eneste skole.  På de 10 første deltagende skoler blev resultatet således, at 2.c. vandt på Munkebjergskolen, 3.A. på Hjalleseskolen samt Paarup Skole, 3.B. vandt på Rosengårdskolen, 4.B. på Skt. Klemensskolen såvel som Holluf Pile Skole, 5.B. på Tingløkkeskolen, 6.A. på Dalumskolen og 6.C. på Hunderupskolen, mens det blev 8.B. der løb med gevinsterne på Højby Skole. Alle gjorde en flot indsats i den uge spurten stod på, men særligt én klasse – 4.B. på Paarup Skole satte en forrygende spurt ind og cyklede hele 148 point ind i løbet af ugen. De 16 aktive deltagere fra 4.B. har således cyklet mere end 9 point ind hver især, hvilket er et flot resultat på bare én uge. Den rekord blev dog overgået i den anden spurtkonkurrence i Odense, hvor 5.B. på Provstegårdskolen cyklede hele 153 point på bare 2 dage. Da spurten endte, blot fem dage senere, var det samlede resultat hele 316 point, hvilket er et usandsynligt flot resultat.

    
Glade spurtpræmievindere - 4.B. på Holluf Pile Skole i Odense.                            2.B. fra Næsby Skole fejrer deres spurtpræmier fra CykelScore.

En særlig form for konkurrence
Spurterne er således en særlig form for konkurrence, som ikke bare inviterer til højere aktivitet i en periode, men også mere engagement fra deltagerne i dysten.  Man kan naturligvis altid følge med i ens placering på ranglisterne i CykelScore, men eftersom de traditionelle præmieudtrækninger foregår som et virtuelt lotteri, hvor hvert eneste point er lig med et lod i konkurrencen om præmier, er man ikke garanteret en præmie på trods af en placering som nummer ét på ranglisten. I spurtkonkurrencerne er det derimod antallet af point i en afgrænset periode der afgør ens vinder-chancer, hvorfor det kan betale sig at holde skarpt øje med de konkurrerende klasser. Deltagerne opfordres således også til løbende at logge ind på Cykelscore.dk og følge klassens aktuelle placering på ranglisterne. Ofte er det ganske få point der adskiller klasserne, hvorfor det kan ende med at være en enkelt deltager, der sikrer hans eller hendes klasse sejren.

    
5.B. fra Provstegaardskolen i Odense på tur rundt i Odense. Pointjagten sluttede med et resultat på hele 316 point på en uge, hvilket er forrygende flot spurtet.De kalder mig cykeltossen

Én gang var måske også lidt skør, idet jeg havde besluttet at besøge samtlige checkpoints i Odense på samme dag. 
Cykelturen var på ca. 90 km og tog lidt over 4 timer.

Citatet stammer fra Per Sørensen; en 51-årig folkeskolelærer fra Provstegårdskolen i Odense, som p.t. er på en fornem andenplads over de mest scorende deltagere i CykelScore "All-time" - og det på trods af, at Per først startede i CykelScore i sommeren 2016. Per er således en af de mest aktive deltagere i CykelScore-universet, hvorfor vi har valgt at bringe et lille interview med Per nedenfor, så andre kan blive inspireret.

Hvilken cykel har du?
Jeg har faktisk fire cykler som jeg skifter mellem afhængig af vejr vind og humør. To racercykler, til de varme tørre dage og lange ture og to mountainbikes, som jeg bruger på skift her i vintermånederne. De fleste cykelscorepoints hentes på mountainbikes, da jeg oplever at en del checkpoints og smutveje klares bedst på brede dæk.

Hvor langt cykler du i gennemsnit til daglig – og med hvilke formål cykler du?
Jeg cykler dagligt til og fra arbejde plus lidt ekstra for motionens skyld. I gennemsnit cykler jeg vel ca. 30 km til hverdag og lidt længere i weekenden.

Kører du omveje eller ekstra ture for at samle point i CykelScore?
Ja, jeg kører en lille omvej til skole og en længere hjemad.

Hvad kan du godt lide ved CykelScore?
Jeg har dyrket cykelmotion i mange år og har altid syntes, at det var ekstra sjovt, når der var et "formål" med cykelturen - f.eks. at besøge familie, venner osv. Cykelscore giver mig en form for formål, man kan altid lige snuppe et par kilometer mere og et par point ekstra.

Konkurrerer du med nogen i CykelScore?
Nej, jeg konkurrerer ikke direkte med nogen, men jeg prøver at indhente dem, der er foran mig (all time), men der er godt nok langt op til Alice Mikkelsen, og så er jeg ret imponeret af Jacob T.P. Honore. Der er sejt cyklet af en knægt fra 6. klasse.

Hvilke oplevelser har du haft i forbindelse med CykelScore.
Jeg har haft en del "halvfarlige" trafik-oplevelser på mine cykelture og én gang er jeg blevet ramt af en svingende bil. Der er faktisk utrolig mange uopmærksomme og/eller hensynsløse bilister i Odense. Måske er de stressede pga. det meget vejarbejde og omkørsler. Så kære medcyklister vær opmærksomme og pas godt på jer selv i trafikken.

I den lidt mere muntre ende kan jeg fortælle, at der i starten var mange elever på skolen, der troede at jeg snød og havde hacket cykelscore pga. mine point og de plagede mig om at få "snydekoden". Efterhånden har de erkendt, at den er god nok, så nu kalder de mig bare cykeltossen og synes, at det er lidt skørt at jeg gider cykle så meget.

Én gang var måske også lidt skør, idet jeg havde besluttet at besøge samtlige checkpoints i Odense på samme dag. Cykelturen var på ca. 90 km og tog lidt over 4 timer.

Et par gange har jeg også været på CykelScore-cykeltur med mine klasser, dels for at give dem motion og bevægelse og dels for at vise dem, hvor og hvordan de samler de virtuelle point. Selvom enkelte elever synes, at det er lidt hårdt, har vi altid haft nogle gode ture med sjove oplevelser, der styrker sammenholdet i klassen. Så man skal ikke være bange for at cykle med sine elever, der er masser og gode og "sikre" cykelveje i om omkring Odense.

Andet?
De individuelle præmier er ganske fine, men en opfordring til CykelScore kunne være også at lave gruppepræmier. F.eks. en biograftur til den/de klasser, der havde cyklet mest. Det tror jeg ville motivere eleverne. De ville kæmpe med hinanden klassevis, i stedet for mod hinanden, og de ville heppe på hinanden og bakke hinanden op.Meget mere CykelScore i Odense

Odense Kommune er så tilfredse med effekten af CykelScore, at de nu udvider med yderligere 10 skoler.

 

10 skoler i Odense Kommune har siden august 2014 kørt med i CykelScore. Efter et års deltagelse blev der evauleret på effekten, som viste en stigning i cykelture til skole på 7 %. Det er Odense Kommune så tilfredse med, at de har besluttet at CykelScore skal sættes i gang på 10 skoler mere.

- Det er dokumenteret, at CykelScore har en positiv effekt, og derfor giver det selvfølgelig mening at brede det ud, så endnu flere skoler og elever får glæde af det, siger Troels Andersen, trafikplanlægger hos Odense Kommune.

Odense Kommune har udarbejdet en cykelhandlingsplan, hvor der blandt andet er stort fokus på børn og cykling. CykelScore passer godt ind i målsætningen om at få flere børn og unge til at bruge cyklen som transportmiddel.

Det er endnu ikke på plads, hvilke skoler der skal være en del af CykelScore-universet. Skolerne får nemlig selv lov til at byde ind på deltagelse, så det bliver først til mølle.

Der bliver holdt opstartsevents på alle 10 skoler i løbet af august.


Nyhedsbrev

Få løbende dokumentation for, hvordan CykelScore gør en forskel.

Kontakt os direkte


 

Fredagsfilm

Læs mere

CykelScore hædret ved prisuddeling

Læs mere


                     


Præmieoverrækkelse på Tingløkkeskolen
Så blev det endeligt tid til at møde Frederik Fisker fra 2.B. på Tingløkkeskolen - den unge cyklist, som hjalp CykelScore med at nå en helt fantastisk milepæl, da han fik tælleren til at runde intet mindre end 1.000.000 cykelture!

Og eftersom det var en cyklist fra Odense, fik CykelScore - i samråd med Tingløkkeskolens Skoleleder Annette Jørgensen - lov til, at lade Odenses By- og kulturrådmand Jane Jegind overrække Frederik et fint diplom. Udover diplomet, fik Frederik naturligvis også en helt fantastisk præmie i form af et gavekort til Tivoli med en tilhørende overnatning på Tivoli Hotel & Congress Center for hele familien.

Se en film fra præmieoverrækkelsen på Tingløkkeskolen her

 

Cykeltur nr. 1 million i CykelScore

Vi har rundet en helt fantastisk milepæl i CykelScore, da vi for nyligt kunne se tælleren runde intet mindre end 1.000.000 cykelture!       

Det blev en cyklist fra Odense, som kørte cykeltur nummer 1 million og dermed fik vores CykelScore tæller til at runde et fuldstændigt fantastisk flot antal cykelture. Eftersom en gennemsnitlig cykeltur regnes for 1,3 kilometer, har vores deltagere således cyklet hvad der svarer til 33 gange rundt om jorden eller 3 gange til månen. Endnu mere betydeligt er det, at det giver en sundhedseffekt - i form af forlænget levetid og forbedret helbred - når cyklen vælges fremfor bilen, hvilket kan omregnes direkte til en besparelse på 6,80 kr. for hver km kørt på cyklen. Dermed har vores energiske deltagere nu genereret en samfundsøkonomisk gevinst på hele 8.840.000 kroner, hvilket bestemt fortjener en klapsalve!

 

Velkommen til CykelScore

Hvert år starter en masse nye skolebørn i Odenses skoler, hvoraf en hel del vil tage turen til og fra skole på cykel. 
På de skoler, der allerede deltager i CykelScore, er det naturligvis oplagt at tilbyde skolens yngste cyklister at blive en del af CykelScore-universet, hvorfor der netop er blevet afholdt en række nye opstartsevents.

   

Nye opstartsevents
Kan du huske, da din skole startede i CykelScore? I så fald deltog du sikkert i en stor opstartsevent, hvor CykelScore blev introduceret og der efterfølgende blev sat chips på cyklerne, uddelt flyers og budt velkommen til vores innovative sundhedskoncept. På samme måde har vores CykelScore medhjælper, Kathrine, taget kontakt til samtlige af de deltagende skoler i Odense og tilbudt nye forsyninger af chips, låseknapper og flyers – samt en introduktion til det innovative cykelfællesskab for skolens yngste. Mange har taget imod tilbuddet og Kathrine har derfor også haft travlt med at sætte chips på en masse små cykelhjul.

Siden skolestart er antallet af aktive CykelScore deltagere således også steget støt og vi har foreløbigt budt velkommen til mere end 100 nye skolebørn fra 0. klasse.

Vil du også cykle med?
Deltager din skole i CykelScore og cykler du endnu ikke med i jagten på registreringer og fede præmier, så er det heldigvis aldrig for sent at melde sig til. Tag blot fat på din skoles CykelScore-kontaktperson – eller skriv til info@cykelscore.dk – og få udleveret et startsæt bestående af en CykelScore-chip, et par låseknapper samt en flyer. Opret dernæst en profil på cykelscore.dk og du er straks med i efterårets store cykeldyst.