Sikre skoleveje

Utryghed og trængsel på skolevejene

Mange biler og trængsel på skolevejene og omkring skolerne skaber utryghed blandt elever såvel som forældre. Vejene bliver mere usikre for de bløde trafikanter, og flere forældre kan derfor være tilbøjelige til at vælge at køre deres børn i skole i bil.

 

Problemet med utrygge skoleveje er dermed selvforstærkende: flere utrygge forældre og elever betyder blot endnu flere biler på vejene omkring skolerne, hvilket gør skolevejene endnu mere befærdede. 

 

Planlæg de sikre skoleveje

Med CykelScore kan skolen ikke blot tilskynde eleverne til at bruge cyklen, og dermed flytte trafik fra biler til cykler, men ved at placere CykelScore checkpoints langs udvalgte stier og veje eller ved bestemte indgange til skolen, kan I anspore eleverne til at cykle ad udvalgte ruter til og fra skole.

 

Sikker skolevej i Frederikshavn

Trygge skoleveje for alle

Strategisk placering af CykelScore checkpoints kan på den måde være med til at lede eleverne væk fra de trafikerede og ofte farlige veje omkring skolen samtidig med, at skolen ved at belønne elevernes cykelture kan få flere til at tage cyklen og dermed være med til at skabe mere sikre og trygge skoleveje for alle.  

 

Sikre skoleveje i praksis

Både Nordstjerneskolen i Frederikshavn og Sydbyskolen i Næstved har netop valgt at placere deres checkpoints strategisk, således at eleverne opmuntres til at cykle den mest sikre vej til skole. TV2 Øst har lavet et indslag fra Sydbyskolen om, hvordan de på én gang får flere børn til at cykle i skole og samtidig cykle den mest sikre vej. Se indslaget først i klippet her. 

©2013 CykelScore
...